Webdesign en SEO voor succesvolle bedrijfsgroei

2024-05-09
Thijs Wieringa

Een website laten bouwen door een kennis of buurjongen kan natuurlijk altijd. Maar wil je echt scoren met je online zichtbaarheid, dan is het altijd verstandig om een professionele webdesigner in te schakelen. Webdesign gaat namelijk veel verder dan het bouwen van een website.

 

Webdesign dat klanten genereert

Webdesign gaat veel verder dan alleen het creëren van een visueel aantrekkelijke website. Het gaat erom een digitale omgeving te creëren waar je klanten zich thuis voelen, die hen aanspreekt en hen aanzet om actie te ondernemen. Een goed webdesign is dus een krachtige tool voor het genereren van klanten. Maar hoe bereik je dit?

Om een webdesign te creëren dat klanten genereert, moet je eerst jouw doelgroep begrijpen. Wat zijn hun behoeften en wensen? Hoe navigeren zij op het internet? Welke soorten ontwerpen spreken ze aan? Dit zijn allemaal vragen die je moet beantwoorden voordat je aan het ontwerp van een nieuwe website begint. Vervolgens kunt je deze inzichten gebruiken om een ontwerp te creëren dat is afgestemd op de doelgroep en ze aansporen om de gewenste acties te ondernemen. Denk hierbij aan het invullen van het offerteformulier, een artikel kopen, contact opnemen of een inschrijving voor de nieuwsbrief.

 

Met SEO je doelgroep bereiken

Naast een aantrekkelijk en functioneel ontwerp, is SEO een essentiële component van elke succesvolle website. SEO, of Search Engine Optimization, is de kunst van het afstemmen van uw website op de algoritmen van zoekmachines zoals Google. Dit helpt om de zichtbaarheid van uw website op zoekmachine resultaten pagina's te verbeteren, wat leidt tot meer verkeer en potentieel meer klanten.

Met SEO kunt u uw doelgroep effectief bereiken door uw website te optimaliseren voor zoekwoorden die relevant zijn voor uw bedrijf en uw doelgroep. Daarnaast kan SEO helpen om uw website gebruiksvriendelijker te maken, de laadtijd te verbeteren en de mobiele ervaring te optimaliseren. Al deze factoren kunnen bijdragen aan het genereren van meer bezoekers en dus potentiele klanten.

Er zijn een paar belangrijke peilers binnen SEO

  • Start altijd met een zoekwoorden onderzoek. Zonder gedegen onderzoek richt je een website in op uit de lucht gegrepen woorden.
  • Probeer een pagina te optimaliseren op 1 zoekterm en een aantal subtermen.
  • Benoem afbeeldingen met de hoofdzoekterm
  • Maak gebruik van interne links
  • Kom je hier niet uit? Neem dan contact op met een SEO bureau of een SEO coach

 

Wordpress website onderhoud uitbesteden

Website onderhoud is een cruciaal aspect van webdesign dat vaak over het hoofd wordt gezien. Een goed onderhouden website is veiliger, functioneert beter en biedt een betere gebruikerservaring. Dit is vooral belangrijk als u een Wordpress website heeft, omdat deze platformen regelmatig updates en onderhoud nodig hebben om optimaal te functioneren.

Het uitbesteden van Wordpress website onderhoud kan een slimme zet zijn als u niet de tijd of technische know-how heeft om dit zelf te doen. Professionele website onderhoudsdiensten kunnen ervoor zorgen dat uw website altijd up-to-date, veilig en optimaal functioneert. Hierdoor kunt u zich concentreren op wat u het beste doet: uw bedrijf runnen en uw klanten bedienen.