BNN valt door de mand

Gisteren kreeg ik via Twitter een berichtje dat mijn webdesign boek in een tv-programma te zien was. Ik vroeg natuurlijk waar en wanneer en kreeg een mailtje met de link naar Uitzending Gemist. Het programma heet ‘Je zal het maar hebben’ (BNN) en Valerio presenteert (uitgezonden op dinsdag 15 februari 2011).

Het is een indrukwekkend filmpje en gaat over twee jongeren. Tineke heeft het syndroom van Sjörgen: een ongeneeslijke auto-immuunziekte die ervoor zorgt dat ze de hele dag ‘droog staat’. En bij Alex werd op zijn vijftiende een kwaadaardige bottumor ontdekt.

Vanaf 22:27 in het filmpje zie je dat Tineke 2 webdesign boeken meekrijgt. Het boek Webdesign, van concept tot realisatie en het boek Webdesign met Dreamweaver. Beide boeken heb ik geschreven en ik vond dat natuurlijk superleuk om te zien!

Toen ik dat had gezien, wilde ik Tineke graag verder helpen met haar ambitie om webdesigner te worden. Dus ging ik naar haar op zoek via Twitter. Als heel snel kreeg ik van @martijn635 het adres van haar blog www.itp-tineke.blogspot.com én haar twitteraccount @tinekeveenstra!

Ik stuurde Tineke meteen een tweet: je nam 2 van mijn boeken mee in het filmpje. Als ik je kan helpen met webdesign, laat maar weten! :-)

En tot mijn stomme verbazing antwoordde Tineke als volgt:
Dat is grappig…. ik moet eerlijk bekennen dat dat stuk helaas in scene gezet is. En ik die boeken dus niet hier in huis heb had ik wel heel leuk gevonden. Maar ik kon ze op dat moment niet betalen en BNN sponsord niet :P

Wat?!

Dat kan niet vond ik dus ik twitterde naar Tineke: nou ja! dan krijg je ze van mij als je wilt? Mail me je adresgegevens maar. Valt wel tegen van #bnn zeg!

Waarop ik een tweet van @omroepbnn kreeg: Pardon, we missen hier iets: wat valt je tegen aan BNN?

Dat heb ik ze natuurlijk wel verteld: dat in het filmpje lijkt dat @tinekeveenstra 2 webdesignboeken mee naar huis krijgt, maar dat dat dus fake is!

Verder niets meer van ze gehoord…
Inmiddels weet ik van Tineke dat ze nog wel een vaag telefoontje van de regisseur van het programma heeft gehad maar die kan blijkbaar alleen maar ‘Oh’ zeggen.

Als ik dan op de blog van Tineke lees dat ze twee dagen nodig heeft gehad om de opnames voor de uitzending te maken en daarna drie (!) hele weken ziek is geweest vanwege de inspanningen, dan word ik eigenlijk heel erg boos!

Dankzij sociale media valt BNN door de mand. Zielig.

Dit artikel is gepubliceerd in Webdesign algemeen en heeft de tags , , . Bookmark de permalink. Both comments and trackbacks are currently closed.

120 reacties

 1. Gepubliceerd 2011/02/18 om 13:53 | Permalink

  Overigens: Nergens in de uitzending wordt gezegd dat ze de boeken KRIJGT.. Valerio zegt dat ze naar een boekenwinkel gaan om zelf maar aan de slag te gaan (vanaf 22 minuten)

  http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1062063

  Niet netjes van BNN, maar om er nu zo’n hype van te maken (ten koste van de energie van Tineke waarschijnlijk), was ook niet nodig geweest..

  Wel netjes dat Hedwyg de boeken alsnog aanbiedt!

 2. Neeltje
  Gepubliceerd 2011/02/18 om 14:09 | Permalink

  Super Hedwyg!
  Btw, heb je bewijs dat jij wel de boeken hebt verstuurd? Tegenwoordig kan je niemand meer vertrouwen he?
  :)

 3. Gepubliceerd 2011/02/18 om 14:44 | Permalink

  Dus Hedwyg, alle gratis PR die je nu krijgt, kun jij makkelijk compenseren in een volledige cursus voor Tineke. Twee boeken is wel erg sneu. Over and done with, wat een flauwekul.

 4. Henk de Vries
  Gepubliceerd 2011/02/18 om 14:44 | Permalink

  Zo, bij deze gelijk mijn abo opgezegd. Ze flikkeren maar op als het zo moet.

 5. Tim
  Gepubliceerd 2011/02/18 om 15:24 | Permalink

  Beste Hedwyg,

  Als zelfbenoemde specialist in Webdesign geen eigen design kunnen maken voor deze blog?
  Heb je je eigen boeken nog niet uit…?
  Mocht je hulp nodig hebben met een goed design wil ik je wel helpen.

 6. Gepubliceerd 2011/02/18 om 15:30 | Permalink

  Niet slim van BNN, maar om het zo op te blazen vind ik ook wel weer een beetje overdreven. Negen van de tien programma’s zijn in scene gezet :-).

 7. N DE BRUIN
  Gepubliceerd 2011/02/18 om 15:30 | Permalink

  die BNN is een ramp voor onze tv niet alleen dit programma er zijn meerdere
  waardeloze programmaas zo gaan bij iemand douchen en slapen en de man in het programma gaat zitten boeren en rare dingen zeggen en doen. ze kwamen erbij mij niet in en toch zijn er mensen die het wel doen.
  BNN mag om mij wel weg al dat sex/porno gedoe en al die rare reportages het
  enige wat nog wel gaat is op reis tenminste was gaat ook hard achteruit echt die
  BNN steil ze denken blijkbaar dat we allemaal achterlijk zijn zelf zijn ze gestoord
  en de reportage uit DROGEHAM was weer zo’n voorbeeld helaas tinneke strekte meid niet meer aan denken heel BNN is een fake

 8. Sanneke
  Gepubliceerd 2011/02/18 om 15:33 | Permalink

  Wat een verwende narcistische minkuukel ben je zeg als je zoiets flikt.
  Op staande voet ontslaan die gast, wil de BNN nog geloofwaardig zijn.

 9. Gepubliceerd 2011/02/18 om 15:40 | Permalink

  Nou nou, ik vind de reacties wel heel erg zwart-wit. Om hierover meteen je lidmaatschap op te zeggen, vind ik erg ver gaan. BNN heeft aangegeven dat het een misverstand is, en dat ze alsnog de boeken betalen. Netjes opgelost lijkt me zo.

  Om nu een hele omroep weg te doen om zo’n akkefietje vind ik kortzichtig. Uiteindelijk is het wel BNN die een dergelijk programma maakt. En zeg nou zelf, had jij ooit van Sjögren gehoord voor deze aflevering? (ik toevallig wel, maar dat is niet het punt).

 10. Dirk
  Gepubliceerd 2011/02/18 om 15:55 | Permalink

  Als het werkelijk Tineke’s hartewens was om ooit een eigen computerboek te bezitten, zouden de programmamakers haar dat toch ongetwijfeld cadeau hebben gedaan? Maar daar ging het helemaal niet over. Dat toneelstukje in de boekhandel was een licht sarcastische uitwerking van het gegeven dat Tineke vanwege haar ziekte niet voor een opleiding in aanmerking komt. Zo’n boek is dan een schrale troost. Een dode mus. Het was in scene gezet. Het was niet echt. Het was in dit verband alleen maar extra wrang geweest als de programmamakers haar daadwerkelijk een boek cadeau hadden gedaan.

 11. Anne
  Gepubliceerd 2011/02/18 om 16:22 | Permalink

  En nu hebben ze via hyves gezegd een boekenbon naar Tineke te sturen, hypocriet, hypocriet…

  http://bnnomroep.hyves.nl/blog/42109767/Nu_op_Twitter_De_boeken_van_Tineke/8knc/

 12. willem
  Gepubliceerd 2011/02/18 om 16:56 | Permalink

  tineke hier vanuit drogeham zegge we dat we alsnog blij zijn dat je wel die boeken gekregen hebt hoe dan ook zo zie je ma dat bnn een belachelijke omroep is die alles voor kijkcijfers doet net of gezondheid niet veel belangrijk is!!!
  it is wol goed der ien de studies von bnn

 13. Thomas van Iersel
  Gepubliceerd 2011/02/18 om 17:20 | Permalink

  Leuk om te zien hoe dit stukje over de enorme faal van BNN zich verschuift naar reacties die hedwyg aanvallen. Ze geeft mooi wel 2 boeken weg, en als ze echt zulke reclame nodig heeft, SO WHAT? Schrijf maar eens een boek en probeer het goed verkopend te krijgen. K neem aan dat de boeken goed worden ontvangen en het is geweldig dat je dit doet!

 14. Doetsje Postma Ytsma
  Gepubliceerd 2011/02/18 om 17:34 | Permalink

  Zo zie je maar weer dat veel op tv “fake” is…
  Hedwig, geweldig dat je die boeken aan haar hebt gegeven! Veel respect, door jou is dit aan het licht gekomen!

 15. sandra
  Gepubliceerd 2011/02/18 om 19:20 | Permalink

  Dus Hedwyg, alle gratis PR die je nu krijgt, kun jij makkelijk compenseren in een volledige cursus voor Tineke. Twee boeken is wel erg sneu. Over and done with, wat een flauwekul.

  @Annet,

  Dat is lullig van jou !

  Beetje laag om te zeggen dat Hedwyg sneu is omdat ze twee boeken spontaan kado doet.
  Zij heeft er niet om gevraagt dat haar boeken in een uitzending terrecht kwamen.
  Wat is dat toch in deze wereld dat mensen elkaar om iets positiefs af willen zeiken.
  Hedwyg… gewoon top van je !

 16. Koen Niekers
  Gepubliceerd 2011/02/18 om 20:06 | Permalink

  Wat een lullo’s! Zo blijkt maar weer dat iedereen er nog steeds mee weg denkt te komen. De waarheid is sneller dan de leugen jongens, waarin social media zeker een aandeel gaat hebben en misschien wel heeft!

  Groetn

 17. w helder
  Gepubliceerd 2011/02/18 om 20:09 | Permalink

  valt mij heel zwaar tegen van bnn ben er heel boos om ook omdat wij dit meisje kennen heeft op de basis school in de klas gezeten met onze zoon en als je dit dan leest ga je door de grond geweldig wat de schrijfster van die boeken heeft gedaan voor tineke hoop dat ze er veel van op kan doen

 18. Henk-Bert
  Gepubliceerd 2011/02/18 om 20:13 | Permalink

  Jaja, proriteren kunnen ze wel bij BNN. Pegels om drugs te kopen en hippe linkskinders de wereld rond te sturen voor reisitems zijn er wel, een paar cent voor wat boekjes is helaas te veel van het goede. Goed te weten dat BNN zorgvuldig omgaat met gemeenschapsgeld, bravo!

 19. Lotfi
  Gepubliceerd 2011/02/18 om 20:49 | Permalink

  Sorry hoor, maar er wordt wel heel erg duidelijk geïnsinueerd dat de boeken door het BNN mannetje voor haar aangeschaft worden.
  Hedwyg, je hebt helemaal gelijk!

 20. Mike
  Gepubliceerd 2011/02/18 om 23:59 | Permalink

  Ik ben even niet op de blog geweest. Maar toch even reageren aan alle @mike’s :-)

  Een echte held blogt niet is mijn mening. Niet over heldendaden (laten we toch even zeggen dat Hedwyg toch een erg lief gebaar heeft gemaakt, juich ik toe!). Gezien de aandacht en de kracht van social media is het een tactische zet van haar geweest. Dat moet ik toegeven. Maar laten we dat niet over het hoofd zien. Misschien had de blog een heel stuk subtieler geweest als het “ik” uit het verhaal zou zijn weggelaten. Men vraagt hier om met een alternatief te komen. Misschien had ze het echt op de achtergrond moeten houden en ja wel contact met die meid opnemen, de boeken geven en daarna persoonlijk BNN op de vingers tikken.

  De situatie is toch nog steeds zo dat Tineke zelf heeft meegewerkt aan het prgramma. Erg stoer van haar, dat moet ik meegeven. Dan kan BNN toch niets aan doen dat het haar zwaar valt, dat weet ze toch ook zelf? Raar dat je daar boos om kan worden. Tineke is een sterke vrouw, anders kan je niet zo je verhaal doen lijkt me.

  Het resultaat is wel positief:
  1. Hedwyg ontvangt een berg aan free publicity (naja de kosten van de boeken dan)
  2. De held in het filmpje, Tineke, krijgt alsnog de boeken
  3. BNN wordt even goed op de vingers getikt en weet weer wat de roots zijn
  4. Twitter had even een BNN als trending topic…..

  Eind goed, al goed.

  Alhoewel ik hoop dat er voor Tineke toch iets wordt gevonden, sterkte meid!

2 trackbacks

 1. […] u die mand, met dat gat? Daar onder ligt BNN. Pijnlijk jongens, heel […]

 2. Door BNN: final thought op 2011/03/07 om 16:45

  […] Modern Webdesign Leer over webdesign en andere webgerelateerde zaken van Hedwyg van Groenendaal Skip to content HomeOver modern-webdesign.nlContactLinks « BNN valt door de mand […]